Kilka dni temu opublikowaliśmy artykuł, w którym w dwóch słowach nawiązywaliśmy do sukcesów i ścieżki kariery jaką obrał Kim Jones. W 2018 roku, opuścił dom mody Louis Vuitton, a niedługo po tym zasilił szeregi Dior Men. To jednak nie koniec, a kreatywna dusza obejmie kolejne znaczące stanowisko!

Od śmierci Karla Lagerfelda, który pierwotnie został przyjęty do domu mody FENDI w 1965 roku (jako konsultant projektów) mija półtora roku. Będąc związanym z firmą dekady, jego miejsce jest niemalże niezastąpione. Następca może wnieść jednak doprawdy wiele – a zdaje się, że wybrano godnego posady projektanta! Kim Jones, zostaje mianowany dyrektorem artystycznym mody damskiej, a funkcja obejmie pracę m.in. nad haute couture. Pierwsza kolekcja z jego udziałem będzie dotyczyła sezonu jesień/zima 2021, a prezentacja odbędzie się już w lutym podczas Milan Fashion Week. Co więcej, projektant nadal pozostanie w domu mody Dior!